вторник, 12 януари 2016 г.

СТУД ИДВА ОТ ПЕТЪК,ДНЕС С ТЕМПЕРАТУРИ ДО 13 ГРАДУСА

Снимка:jivko mihalev
vremetoprognoza.blogspot.com (Архив)

Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°. Това съобщи дежурният синоптик Красимир Стоев в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН)
Днес над страната ще има променлива облачност, по-значителна над планинските райони и в следобедните часове, но само на отделни места ще превали слаб дъжд, в планините - сняг. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България до умерен вятър от запад-северозапад, с който ще продължи да нахлува студен въздух. Температурите ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 8° и 13°.
Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна след обяд, но без валежи. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха: 11°-13°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.
Над планините облачността ще е променлива, често значителна. На отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен, по билата и силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 2°, на 2000 метра – около минус 5°.
В четвъртък вятърът от запад-северозапад временно ще се усили до умерен. В много райони облачността ще намалее до предимно слънчево, но температурите още малко ще се понижат – минималните ще са между минус 2° и плюс 3°, максималните – предимно между 5° и 10°. От петък страната ни ще попадне под влияние на нова серия средиземноморски циклони. Ще бъде облачно, с валежи – в петък, когато и вятърът за кратко ще бъде от юг-югозапад, предимно от дъжд, но с очакваното застудяване от северозапад, през нощта срещу събота в Предбалкана и по високите полета дъждът ще премине в сняг. В съботния ден, след временно спиране на валежите, привечер от юг отново ще се усилят. Ще завали сняг и ще се образува нова снежна покривка. Отначало северозападен, вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще се усили и с него ще започне значително понижение на температурите.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар