вторник, 26 април 2016 г.

КАКВО ВРЕМЕ НИ ОЧАКВА ЗА ВЕЛИКДЕН И ГЕРГЬОВДЕН И ЗА СЛЕДВАЩИТЕ 15 ДНИ


Снимка:jivko mihalev

Пролетни капризи или аномалии на времето са резките промени на температурите през последните дни?
За аномалии не можем да говорим,тези температури-високите,както и сегашните по-ниски са в рамките на нашия климат,както температури над 30 градуса,така и минимални сутрешни около нулата.Това каза Марияна Попова,дежурен синоптик в НИМХ към БАН,в сутрешния блок на БНТ 1.Такива амплитудни разлики имаше и през април преди 2 години,но това беше в първата половина на месеца,но все пак се случва.
През почивните дни времето ще бъде доста променливо с валежи от дъжд.Температурите ще се повишат.По-голяма е вероятността за валежи в петък и след това към понеделник-вторник.По-интензивни валежи ще има в края на почивните дни и началото на новата работна седмица.
През следващите 15 дни най-ниските средни минимални температури ще са между 5 и 10 градуса,най-високите максимални към края 12-15-ти април се очаква стабилизиране с повишение на температурите и повече слънце и температурите ще достигат 22-27 градуса.
За Великден и Гергьовден ще е доста променливо с вероятност за валежи,макар през почивните дни да не са интензивни и значителни или поне през първите 3,сравнително хладно за периода,макар,че такива ниски температури,каквито имаме днес на 27 април няма да има.

Няма коментари:

Публикуване на коментар