петък, 17 юни 2016 г.

ГОРЕЩО ВРЕМЕ ДО 40 ГРАДУСА И ПРЕЗ НОВАТА СЕДМИЦА

Снимка:jivko mihalev

Днес ще е предимно слънчево и горещо. Максималните температури ще са предимно между 34° и 39°, на отделни места в Дунавската равнина и 40°. Вечерта и през нощта срещу неделя на отделни места в Северозападна България ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Възможни са и градушки. Това съобщи Анна Дякова, дежурен синотпик в Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.
Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 29°. Температурата на морската вода е 18 - 22°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. 
Над планините ще бъде предимно слънчево и топло. Привечер и през нощта срещу неделя на места в Западна Стара планина ще превали и прегърми. По високите части ще духа умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 29°, на 2000 метра - около 23°. 
В в неделя, времето ще бъде предимно слънчево и горещо, но дневните температури в Северна България ще се понижат с 2-3 градуса. Около и след обяд, главно в Северозападна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, на отделни места ще има и краткотрайни валежи с гръмотевици; възможни са и градушки. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 33° и 38°, на места в Южна България до около 40°. В началото на следващата седмица времето ще се задържи предимно слънчево; ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Температурите ще останат без съществена промяна.
Атмосферното налягане слабо ще се понижи, ще е близко до средното за юни.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар