събота, 25 юни 2016 г.

СТУДЕН ФРОНТ В НАЧАЛОТО НА ДРУГАТА СЕДМИЦА,УТРЕ ДО 36 ГРАДУСА

Снимка:Живко Михалев

През нощта времето над страната ще бъде ясно, а вятърът временно ще отслабне. Утре ще бъде слънчево, но около и след обяд отново ще се развие купеста облачност. На отделни места, главно в Централна България и Рило-Родопската област ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми. Ще духа слаб, в Източна България умерен до силен вятър от изток-североизток. Максимални температури между 31° и 36°, малко по-ниски по морския бряг, в София 30-31°. Това съобщи Христо Христов, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология към БАН
Над Черноморието ще бъде слънчево, но ветровито. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 27°-29°. Температурата на морската вода е 23°-26°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.
Над планините ще бъде слънчево. Около и след обяд ще се развие купеста облачност, но главно в Рило-Родопската област и Централна Стара планина ще превали и прегърми. Ще духа умерен източен, по най-високите върхове на Рила и Пирин слаб юг-югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 25°, на 2000 метра около 16°.
В началото на седмицата през страната ще премине студен атмосферен фронт. В понеделник, главно над Западна и Централна България, а във вторник над цялата страна ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, възможни са и градушки. В сряда валежи ще има на повече места в източните райони, а над западните ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от северозапад, впоследствие и от север, ще се усили и дневните температури ще се понижат; в сряда максималните ще са между 26° и 31°.
Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за юни. През деня слабо ще се понижи.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар