понеделник, 28 ноември 2016 г.

СНЯГ И СТУД ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ 2016


 Зимата дойде и си властва в цяла България.Това каза климатологът Георги Рачев в сутрешния блок на БНТ.Очаква ни едно доста динамично време.Днес 29 ноември и утре ще има валежи повече от сняг и по-малко от дъжд.Още днес валежите ще спират от североизток.Между 2 и 5 см се очаква да достигне снежната покривка.В Предбалкана и Родопите снегът ще е доста повече,около 10-15 см.Във високата планина ще се натрупа трайна снежна покривка.
На Никулден- 6 декември и два дни преди това отново се очакват снеговалежи.От утре, 30 ноември ни очаква доста студено време.В Западна България сутрешните температури ще бъдат от порядъка на минус 8-минус 5,а в затворените котловинни полета ще достигнат и до минус 10.Ще бъде и доста ветровито.
За студентския празник 8 декември отново ще падне сняг навсякъде.На 4,5,6 и 7 декември в ниските части се очаква и дъжд,който ще създава условия за поледици,предвид ниските температури.
Като цяло,през декември ни очаква редуване на студ и сняг,но в нормалните граници за сезона.Няма да има нищо фрапиращо.
Днес и утре за Западна България дневните стойности няма да надвишават 0 градуса,след което започва леко затопляне към Никулден и после отново студ.
Зимата се очертава да бъде нормална и малко по-топла от обикновеното за Балканския полуостров.
Декември трябваше да бъде топъл,но последните прогнози показват,че в България температурите са леко по-ниски от нормалните.Ако това се случи,за първи път в България ще имаме под нормален месец от 4 години насам. снимки:ЖИВКО МИХАЛЕВ (актуални от 29 ноември 2016).

Няма коментари:

Публикуване на коментар