петък, 4 ноември 2016 г.

ОТ 7 НОЕМВРИ С ТЕМПЕРАТУРИ НАД 20 ГРАДУСА,УИКЕНДА СЪЩО ТОПЛО

снимка:ЖИВКО  МИХАЛЕВ
През почивните дни южен вятър ще донесе затопляне. Повече облаци ще има сутрин, а около и след обяд в много райони ще е слънчево. В началото на следващата седмица вятърът от югозапад ще се усили още и максималните температури на места ще достигнат и надхвърлят 20 градуса.
В събота 5 ноември, се очаква да има разкъсана облачност над страната. Сутрешните температури ще се повишат и ще бъдат между 5 и 9 градуса, по-ниски, дори отрицателни в Северозападна България. Дневните температури ще достигат до 18 градуса, за София около 15 градуса.
В изборния ден - неделя, 6 ноември, отново ще има разкъсана облачност, валежи не се очакват. Минималните температури още малко ще се повишат и ще бъдат между 5 и 10 градуса. Дневните температури ще се повишат още и на места ще достигат 22-23 градуса в Плевен, Ямбол и Хасково. В Западна България ще бъдат между 18 и 20 градуса, по Черноморието около 20 градуса.
В понеделник - 7 ноември, времето ще бъде предимно слънчево. Минималните температури ще бъдат между 10 и 15 градуса, а максималните почти навсякъде ще превишават 20 градуса. Само в Северозападна България, Перник и Кюстендил ще бъдат около 19 градуса. В останалата част от страната ще бъдат между 21 и 25 градуса. За София минималната температура в понеделник ще бъде 10 градуса, а максималната ще бъде около 21 градуса.
Във вторник - 8 ноември, температурите ще се понижат и ще има превалявания от дъжд. В Западна България максималните температури ще бъдат между 14 и 19 градуса, за София около 17 градуса. Дъжд ще вали и над Централна и Източна България, но там дневните температури ще останат високи - около 21-25 градуса.
В сряда - 9 ноември, валежи ще има над цялата страна. Дневните температури още малко ще се понижат и ще бъдат между 15 и 22 градуса. В Северна България до 20 градуса, по Черноморието около 22 градуса, в Западна България ще бъде по-хладно - около 14-18 градуса, за София около 15 градуса.
В четвъртък - 10 ноември, валежите навсякъде ще спрат, ще има повече слънце, но ще бъде хладно. Минималните температури ще бъдат между 3 и 8 градуса, максималните между 10 и 16 градуса, за София около 11 градуса.
В петък - 11 ноември, ще има повече облаци над страната, но валежи не се очакват. Максималните температури ще бъдат между 14 и 20 градуса.
В събота - 12 ноември, остава предимно облачно, като на места ще превали слаб дъжд. Дневните температури остават без промяна - между 14 и 20 градуса, като по-топло ще бъде само на места в Югоизточна България.
В неделя - 13 ноември, съществена промяна на времето не се очаква, остава предимно облачно, с максимални температури между 15 и 18 градуса.Източник:http://dariknews.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар