вторник, 1 ноември 2016 г.

ДО 18 ГРАДУСА НА 2 НОЕМВРИ,ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ ЩЕ СЕ ЗАТОПЛИ

снимка:ЖИВКО МИХАЛЕВ

Утрото ще е хладно и на места в низините и затворените котловини видимостта ще бъде намалена. Минималните температури ще са от минус 3 – минус 1° на места в Западна България до 3 – 5° по Черноморието. През деня ще е предимно слънчево. Ще се появи до умерен югозападен вятър и температурите ще се повишат. Максималните температури ще са предимно между 13 и 18°. Атмосферното налягане ще се понижи и ще се доближи до средното за месеца. Това съобщи дежурният синоптик Мартин Славчев в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).
Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще се появи до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са 14 - 15°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата но морската вода е 13 - 14°. Над планините ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра - около 5°.
В четвъртък повишението на температурите ще продължи, но облачността от северозапад ще се увеличава. По-късно през деня и през нощта срещу петък на места, повече в Северна България, ще превали. Вятърът ще се ориентира от северозапад и временно ще се усили, по-съществено в Дунавската равнина. В петък облачността ще се разкъса и намалее, вятърът чувствително ще отслабне, до края на деня ще се ориентира от юг-югозапад. Температурите ще се понижат с 3 до 5 градуса. През почивните дни ще започне затопляне. Облачността ще е разкъсана, по-значителна сутрин, а около и след обяд в много райони ще преобладава слънчево време.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар