сряда, 28 октомври 2015 г.

НОЕМВРИ ЗАПОЧВА СЪС СТУД,НО ПОСЛЕ НИ ОЧАКВАТ ТЕМПЕРАТУРИ ДО 20 ГРАДУСАСнимка:jivko mihalev
vremetoprognoza.blogspot.com
Тази година през ноември се очаква средната месечна температура да бъде около нормата, която за Северна България и Горнотракийската низина е между 5 и 8°, за високите полета – между 3 и 5°, по Черноморието и долината на р. Струма – между 8 и 10°, в планинските райони — от минус 5 до 3°. Месечната сума на валежите ще бъде около нормата, която за по-голямата част от страната е между 40 и 70 л/кв.м, в южните и планинските райони – между 60 и 90 л/кв.м. Най-ниските температури през месеца ще бъдат между минус 8 и минус 3°, по-високи по Черноморието, а най-високите - между 15 и 20°. Такава е прогнозата за месец ноември, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Красимир Стоев в Националния институт по метеорология и хидрология(НИМХ) към Българска академия на науките (БАН) .
Месецът ще започне със студено време, но постепенно температурите ще се повишат, оставайки под климатичните норми. През повечето дни от десетдневието времето ще се определя от антициклон – на много места в равнините и низините ще бъде мъгливо или със слоеста облачност, а над планинските райони ще бъде предимно слънчево и сравнително топло. В края на периода облачността ще се увеличи и на много места ще има валежи, ще настъпи и понижение на температурите.
През второто десетдневие ще бъде динамично, с чести промени на времето и температурите. Около 11-ти, 14-ти, 17-ти и 20-ти ноември ще преминават бързи атмосферни смущения, по които ще има валежи, като по високите полета и в Предбалкана дъждът ще се примесва и със сняг. 
През третото десетдневие динамиката на атмосферните процеси ще остане повишена. В началото ще застудее по-чувствително и на повече места в Северна България и по високите полета дъжд ще преминава в сняг. Временно повишение на температурите ще има в средата на десетдневието.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар