вторник, 20 октомври 2015 г.

ОТ УТРЕ ОТНОВО ОБЛАЧНО,ЗАХЛАЖДАНЕ И ДЪЖД



Снимка:jivko mihalev
vremetoprognoza.blogspot.com

През следващото денонощие с умерен вятър от северозапад ще нахлува студен въздух. Над по-голямата част от страната ще е облачно. Главно в централните и източните райони все още ще превалява дъжд. Временни разкъсвания на облачността ще настъпят през деня в северозападната част от страната. Дневните температури ще продължат да се понижават и максималните ще са между 11° и 16°. Минимални температури - между 5° и 10°. Това съобщи дежурният синоптик Орлин Лазаров в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).
По Черноморието ще е ветровито, с умерен северозападен вятър, ще е предимно облачно и през по-голямата част от деня ще превалява. Максималните температури ще са около 13°-14°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е 16°-18°. В планините застудява. Температурите ще се понижат с около 5°-7°. Ще е облачно, по билата мъгливо, в Централна и Източна Стара планина, както и в Родопската област все още с превалявания от дъжд, над 2100-2200 м.н.в - от сняг. В западната половина от страната до обяд преваляванията ще спрат. Във високите части вятърът ще е предимно умерен от северозапад. Температурата през деня на 1200 м.н.в ще е около 8°, на 2000 м - около 4°. 
В четвъртък вятърът ще се ориентира от североизток. Понижението на температурите ще продължи. Ще бъде облачно, ще завали дъжд. На повече места и по-съществени по количество ще са валежите в Южна, а привечер и през нощта срещу петък на места и в Източна България. През деня в петък валежите ще отслабнат, в Северна България ще спрат и облачността там временно ще се разкъса. В събота времето ще остане предимно облачно. Главно в източните райони ще бъде с превалявания. Вятърът временно ще се ориентира от северозапад. Температурите ще се задържат малко по-ниски от обичайните за втората половина на октомври: минимални 
между 4° и 9°, максимални: – между 10° и 15°.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар