сряда, 21 октомври 2015 г.

УИКЕНДА ВРЕМЕТО ОСТАВА ОБЛАЧНО,НА МЕСТА ЩЕ ИМА МЪГЛИ

Снимка:jivko mihalev
vremetoprognoza.blogspot.com

През нощта валежите временно ще спрат. Облачността ще се разкъса, но по-късно от юг отново ще се вплътни. Сутринта ще завали в южните райони, а до вечерта валежите ще обхванат и Северна България. По-съществени по количество ще са валежите в Южна, а привечер и през нощта срещу петък и на места в Източна България. Вятърът ще се ориентира от североизток, ще е до умерен. Понижението на температурите ще продължи. Минималните ще са между 5° и 10°, максималните между 9° и 14°. Това съобщи дежурният синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).
По Черноморието ще е ветровито, с умерен до силен североизточен вятър. Ще е облачно и дъждовно. Максималните температури ще са 12°-14°. Вълнението на морето ще е около 3 бала. Температурата на морската вода е 17°-18°. В планините ще е облачно, по билата мъгливо, с валежи от дъжд , над 2000 м - от сняг. Вятърът ще е предимно умерен от югоизток. Максималната температура на 1200 м ще е около 7°, на 2000 м - около 2°. 
В петък валежите ще спрат, най-късно в югоизточните райони. За кратко и облачността ще се разкъсва. Вятърът ще е слаб, в Източна България до умерен, от север. През почивните дни ще се задържи предимно облачно, на места в низините - мъгливо. Ще има временни разкъсвания и намаления на облачността, по-значителни в часовете около и след обяд. Минималните температури ще продължат бавно да се понижават, а дневните - да се повишават.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар