петък, 14 октомври 2016 г.

ВРЕМЕТО ОТ 15 ДО 18 ОКТОМВРИ




снимка:ЖИВКО МИХАЛЕВ
През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно и тихо, утре сутринта на 15 октомври 2016- предимно слънчево. Значителна ниска облачност ще има над източните райони. След обяд от запад ще започне увеличение на облачността-предимно висока, но валежи не се очакват. Вятърът ще е слаб, с източна компонента. Минималните температури ще са предимно между 2° и 7°, максималните - между 15° и 20°, в крайните югозападни райони до около 22°. Атмосферното налягане е и ще остане по-високо от средното за месеца. Това съобщи дежурният синоптик Евгения Егова в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).
Над Черноморието ще има значителна ниска облачност, която временно ще намалява. Ще духа до умерен вятър от изток. Максималните температури ще са 16°-17°. Температурата на морската вода е 18°- 19°. Вълнението на морето ще бъде около 2-3 бала. Над планините ще е преобладава слънчево време. След обяд облачността - предимно висока, ще се увеличава. Вятърът ще бъде слаб до умерен, от запад-северозапад. Максимална температура на 1200 метра около 16°, на 2000 метра около 9°.
В неделя ще има значителна облачност. От север ще започнат валежи, които през нощта срещу понеделник ще обхванат по-голямата част от страната. С ориентиране на вятъра от североизток, ще започне да прониква студен въздух. Минималните температури ще са между 6° и 11°, а максималните - от 10-11° в северозападните райони, до около 22° на места в Южна България. В понеделник ще бъде предимно облачно, с превалявания от дъжд. Вятърът ще е до умерен от североизток. Ще бъде доста хладно, с максимални температури между 9° и 14°. Във вторник валежите ще спрат, а облачността ще се разкъсва.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар