сряда, 26 октомври 2016 г.

ВРЕМЕТО ОТ 27 ДО 30 НОЕМВРИ 2016

снимка:ЖИВКО МИХАЛЕВ

През нощта ще превалява на много места в страната. И утре облачността ще е значителна, на места със слаби превалявания от дъжд. Още през нощта североизточният вятър ще се усили до умерен, в крайните източни райони – и временно силен. Температурите ще се понижат и ще са почти без дневен ход. Минималните ще бъдат между 7° - 12°, максималните между 8° - 13°. Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от средното за октомври. Това съобщи дежурният синоптик Анна Дякова в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).
Над Черноморието ще има значителна облачност и на места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от север, североизток. Максимални температури на въздуха: 11°-13°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала. Над планините ще бъде предимно облачно и на места ще превали слаб дъжд, над 1800 метра – слаб сняг. Ще духа умерен вятър от северната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около 9°, на 2000 метра – около 2°.
В петък ще продължи да духа слаб до умерен вятър от север-североизток и застудяването ще продължи. Минималните температури ще са между 0° и 5°, а максималните - между 7° и 12°. Ще е почти без валежи, но облачността в повечето райони ще остане по-често значителна, въпреки че временно ще се разкъсва и намалява. Още през нощта срещу събота вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Облачността ще намалее и през деня ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще се повишат. В неделя ще остане ветровито, с променлива облачност, почти без валежи. Минималните температури ще са по-високи, а максималните – без съществена промяна.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар