събота, 22 октомври 2016 г.

ОТ ВТОРНИК НАХЛУВА СТУДЕН ВЪЗДУХ,В СРЯДА ДЪЖД

снимка:ЖИВКО МИХАЛЕВ

През нощта и утре ще бъде предимно облачно, на места в равнините – мъгливо. Само в отделни райони ще преръми. Ще духа слаб в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Температурите ще останат почти без промяна: минималните – предимно между 7° и 12°, максималните - между 14° и 19°. Такава е прогнозата за времето, съобщи Евгения Егова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Над Черноморието ще бъде предимно облачно, на отделни места ще преръми. Максималните температури ще са 17-18°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и още ще се повиши.
Над планините ще бъде предимно облачно. Преди обяд над високите части ще има и слънчеви часове, но по-късно през деня от запад облачността и там ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 8°.
В понеделник в планините ще преобладава слънчево време. В низините и котловините на много места преди обяд ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност. В отделни райони ще има и ръмежи. Температурите ще останат без съществена промяна. Във вторник преди обяд на места в низините ще се задържи мъгливо или с ниска облачност. По-късно през деня ще се усили вятърът от североизток и с него ще прониква студен въздух, ще започне понижение на температурите. Облачността над цялата страна ще се увеличи. В сряда ще има значителна облачност, на много места ще има и валежи. Дневните температури ще се понижат, повече в Северна и Източна България.Източник ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар