понеделник, 31 октомври 2016 г.

СЛЪНЧЕВО ЩЕ Е НА 1 НОЕМВРИ

снимка:ЖИВКО МИХАЛЕВ
Утре,1 ноември ще бъде предимно слънчево, с максимални температури между 8 и 13 градуса. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН), съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик Георги Цеков. През нощта ще бъде предимно ясно, над Североизточна България с увеличение на облачността. Ще духа слаб западен вятър. Минималните температури сутринта ще са между минус 1° и 4°, в София – около 0°. Утре ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над Централна и Източна България, но превалявания са малко вероятни. Вятърът отново ще се ориентира от северозапад, около обяд ще се усили – умерен и временно силен, като привечер ще отслабне и до полунощ напълно ще стихне. Максималните температури ще са между 8° и 13°, в югозападните райони – малко по-топло, в София – около 9°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за ноември. 
Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна около и преди обяд, когато само на изолирани места слабо ще превали. Ще духа до умерен, около обяд и временно силен север-северозападен вятър. Максималните температури ще са 10-12°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще преобладава слънчево време, с повече облаци над Стара планина. Ще духа умерен, по билата и върховете – силен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 2°.
В сряда вятърът ще се ориентира от югозапад и, след студено утро, през деня бързо ще се затопли. Ще има разкъсана висока и средна облачност, над Южна България до слънчево. В четвъртък повишението на температурите ще продължи, но след обяд облачността от северозапад ще се увеличава. През нощта срещу петък и в петък, с преминаването на студен атмосферен фронт, на много места ще превали. Вятърът временно ще се ориентира от северозапад и ще се усили, по-съществено в Дунавската равнина. По-късно през деня в петък облачността ще се разкъса и намалее, а вятърът ще отслабне. Дневните температури ще се понижат с 3 до 5 градуса.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар