понеделник, 10 октомври 2016 г.

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ДО 13 ОКТОМВРИ



снимка:ЖИВКО МИХАЛЕВ
Днес,10 октомври над по-голямата част от страната ще е предимно облачно и на места, главно в Западна и Северна България, ще има слаби валежи от дъжд. Това съобщи дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН). Повече слънце ще има над Югоизточна България. Ще духа до умерен вятър от югоизток. Максималните температури ще са от 9 - 10° в северозападните райони, до 22 - 23° в югоизточните, в София – около 11°. Атмосферното налягане слабо ще се понижи, доближавайки се до средномесечната стойност.
Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, но валежи не се очакват. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 18 - 21°, колкото е приблизително и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.
Над планините ще е облачно, по билата и върховете – мъгливо. Ще има слаби валежи от дъжд, сутринта над 2000 метра – от сняг. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 4°.
Във вторник и сряда на повече места из цялата страна, с прекъсвания, ще превалява дъжд. Ще бъде облачно и минималните температури ще са по-високи. Във вторник вятър ще остане от изток-югоизток, в сряда в западната половина - ще се ориентира от северозапад, а в източната - временно от югозапад и ще се усили. Още в сряда до края на деня валежите от запад ще спират, а през нощта и облачността ще се разкъса и ще намалее. В четвъртък ще духа слаб до умерен, в източните райони сутринта временно силен вятър от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, често намаляваща до слънчево време.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар