вторник, 11 октомври 2016 г.

УТРЕ ОТНОВО ДЪЖД,СЛЕДОБЕД ВАЛЕЖИТЕ ЩЕ СПИРАТ ОТ ЗАПАД



снимка:ЖИВКО МИХАЛЕВ

През нощта времето над страната ще бъде облачно и дъждовно, като в Североизточна България валежите ще са значителни. Преобладаващите минимални температури ще са между 9° и 14°, в София около 9°. Утре ще бъде предимно облачно и на много места все още ще има превалявания. По-късно през деня валежите от запад ще започнат да спират, а вечерта облачността да се разкъсва и намалява. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, в Източните Родопи от югозапад. Ще бъде слаб, но след обяд ще се усили до умерен. Максималните температури ще са в широки граници – от 12°-13° в северозападната част от страната до 20°-22° в югоизточната й половина. Това съобщи дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН) .
Над Черноморието ще има значителна облачност. Главно в следобедните часове ще превали дъжд. Ще духа до умерен предимно запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са 19°-21°. Температурата на морската вода е около 20°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
Над планините ще бъде предимно облачно с превалявания от дъжд, над 1800-2000 метра от сняг. Ще духа силен западен, а по най-високите върхове на Рила и Пирин югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 10°, на 2000 метра около 4°.
В четвъртък времето ще бъде предимно слънчево. Минималните температури ще са от 2-3° в котловините в Западна България, до 8-9° в източните райони. Вятърът ще бъде умерен, в Дунавската равнина и Източна България временно силен. Дневните температури ще са предимно между 13° и 18°. В петък вятърът ще се ориентира от североизток, с него ще прониква по-студен въздух. Ще има разкъсана, облачност, без валежи. Температурите ще се понижат с още 2-3 градуса. В събота облачността ще се увеличи и след обяд на места, главно в Северна България ще превали слаб дъжд.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар