понеделник, 10 октомври 2016 г.

ДНЕС ВАЛЕЖИТЕ ОТ ДЪЖД ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ,НА МЕСТА ЩЕ СА ЗНАЧИТЕЛНИ



снимка:ЖИВКО МИХАЛЕВ
Днес,11 октомври времето ще е предимно облачно. С временни прекъсвания, дъжд ще вали през целия ден, като на отделни места и ще е значителен. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 14° и 19°, в Югоизточна България до 21°. Атмосферното налягане е около средното за месеца и през следващото денонощие ще се понижава.Такава е прогнозата за времето, съобщи Георги Цеков, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология към БАН
Над Черноморието ще е предимно облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 18°-20°. Температурата на морската вода е 20-21°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Над планините ще е предимно облачно, по билата и мъгливо. Ще има валежи от дъжд, над 2500 метра - от дъжд и сняг. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 5°.
В сряда с прекъсвания преваляванията ще продължат, но с ориентиране и усилване на вятъра от запад-северозапад, постепенно ще спират, от запад облачността ще се разкъсва, а през нощта срещу четвъртък и ще намалее. Минималните температури ще са високи – между 8° и 13°. Максималните ще са в широки граници – от 10°-12° в северозападната част от страната до 20°-22° в югоизточната й половина. В четвъртък ще духа слаб до умерен, в източните райони сутринта временно силен вятър от запад-северозапад. Сутрешните температури в котловините на Западна България ще са най-ниски, а максималните ще са предимно между 14° и 19°. Ще преобладава слънчево време. В петък вятърът отново ще се ориентира от изток-югоизток. Облачността ще се увеличи, но в повечето райони ще се задържи без валежи.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар