сряда, 19 октомври 2016 г.

УТРЕ ЩЕ Е ПО-ТОПЛО,С ТЕМПЕРАТУРИ ДО 17 ГАДУСА

снимка:ЖИВКО МИХАЛЕВ
През следващото денонощие облачността ще е предимно значителна, като валежи ще има главно през нощта и сутринта в крайните източни райони. През деня над Централна България ще има временни разкъсвания на облачността. Ще духа слаб югоизточен вятър. Минималните температури сутринта ще са между 2° и 7°, малко по-високи по морския бряг. През деня ще е по-топло с максимални температури между 12° и 17°, в София – около 14°. Атмосферното налягане е около средното за месеца. Такава е прогнозата за времето, съобщи Георги Цеков, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Над Черноморието ще е предимно облачно и на места главно в южните райони в часовете преди обяд ще превалява дъжд. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 15-17°, температурата на морската вода е 17-18°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Над планините облачността ще е променлива и ще е без валежи. Само в Странджа преди обяд ще превалява дъжд. Ще духа слаб южен, по най-високите части запад-югозападен вятър и с него ще проникне малко по-топъл въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра – около 6°.
В петък и събота ще духа слаб вятър от изток. Облачността ще е предимно значителна, на отделни места в Северна и Западна България ще превали слаб дъжд. Минималните температури ще са между 5° и 10°, а максималните в петък - между 13° и 18°, в събота - с градус-два по-високи. В неделя вятърът ще стихне. Ще има разкъсана облачност, на места до предимно слънчево. Дневните температури ще се повишат още малко.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар