събота, 15 октомври 2016 г.

В НЕДЕЛЯ ДЪЖД,В ПОНЕДЕЛНИК НАХЛУВА СТУДЕН ВЪЗДУХ

снимка:ЖИВКО МИХАЛЕВ
Атмосферното налягане е и ще остане по-високо от средното за месеца. През нощта ще е предимно облачно с превалявания от дъжд в северозападните райони. През деня валежите ще обхванат по-голямата част от страната и ще продължат и през нощта срещу понеделник. Ще духа умерен вятър от изток-североизток, в източните райони временно и силен. Минималните температури ще са между 7° и 12°, по морския бряг до 14°. Максималните температури ще от 13-14° в северозападните райони до 22° на места в Южна България. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи дежурният синоптик Боряна Маркова. 
Над Черноморието ще е предимно облачно с превалявания от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток, който след обяд ще се усили. Максималните температури ще са 15°-18°. Температурата на морската вода е 19°-20°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Над планините ще е предимно облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен предимно западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 9°.
В понеделник ще бъде предимно облачно, с превалявания от дъжд. Вятърът ще е до умерен от изток-североизток и с него ще нахлува хладен въздух. Температурите ще са почти без дневен ход, сутринта - между 7° и 12°, а дневните - между 9° и 14°. През нощта срещу вторник валежите ще спрат и през следващите два дни ще бъде без валежи. Ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът ще отслабва, в сряда в отделни райони временно ще бъде и почти тихо. Минималните температури ще са по-ниски, но дневните бавно ще се повишават.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар