четвъртък, 20 октомври 2016 г.

СЪБОТА И НЕДЕЛЯ ЗНАЧИТЕЛНА ОБЛАЧНОСТ,НА МЕСТА СЛАБ ДЪЖД

снимка:ЖИВКО МИХАЛЕВ

Днес ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще са между 4° и 9°, а максималните – между 12° и 17°, на местата с по-трайна мъгла температурите ще останат по-ниски. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна. Това съобщи дежурният синоптик Боряна Маркова в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).
Над Черноморието ще е предимно облачно, на места със слаби превалявания. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 14-15°, температурата на морската вода е 17-18°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Над планините облачността ще е променлива, на места със слаби превалявания от дъжд. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 5°.
В събота и неделя облачността над страната ще е предимно значителна, но само на отделни места, главно в събота ще превали слаб дъжд. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, а максималните - между 13° и 18°. В началото на следващата седмица температурите ще започнат да се повишават. Облачността над страната ще е разкъсана, на места намаляваща до предимно слънчево. В равнините и котловините ще е мъгливо и там температурите ще бъдат по-ниски.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар