неделя, 2 октомври 2016 г.

УТРЕ ВСЕ ОЩЕ ТОПЛО,ОТ ВТОРНИК ДЪЖД И СТУД,НА 6-ТИ ОКТОМВРИ ВАЛЕЖИТЕ СПИРАТ,НО ЗА КРАТКО

Снимка:ЖИВКО МИХАЛЕВ

През нощта ще има разкъсана облачност. Ще бъде почти тихо, с минимални температури между 9° и 14°. Утре ще има променлива облачност, по-значителна над западната половина на страната, където на места ще превали. В сутрешните часове в източните райони ще има мъгла или ниска облачност. Ще духа слаб до умерен предимно северозападен вятър. Температурите слабо ще се понижат, но все още ще са сравнително високи и максималните ще са предимно между 22° и 27°. Това съобщи дежурният синоптик Евгения Егова в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).
Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и през деня няма да се промени съществено.
Над Черноморието ще има променлива облачност, намаляваща до слънчево. В сутрешните часове ще има мъгла или ниска облачност. Преди обяд ще духа до умерен вятър от юг-югозапад, който вечерта ще започне да се ориентира от запад-северозапад. Максимални температури между 22° и 25°. Температурата на морската вода е 19°-22°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Над планините ще има по-често значителна облачност, но само на отделни места в масивите от Западна България ще превали. Ще духа предимно умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 11°.
Във вторник и сряда с умерен, временно силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижат значително и в сряда максималните в по-голямата част от страната ще са между 11 и 16°. Ще има значителна облачност и валежи, на повече места и повече по количество привечер и през нощта срещу сряда. В четвъртък ще бъде хладно, вятърът ще отслабне, валежите ще спрат, а облачността ще намалее.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар